donderdag 6 februari 2014

Spannende slotfase bij Eagles

Go Ahead Eagles - RKC

De Eagles en RKC speelden een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de eredivisie.

De agressief begonnen thuisclub kreeg in de beginfase de beste kansen.Halverwege de eerste helft kwamen de Deventenaren verdiend op voorsprong. Aanvoerder en specialist Jop van der Linden krulde met links een vrije trap fraai achter doelman Jan Seda. Ook daarna zat er meer passie in de spel van Go Ahead. Kansen leverde dat voor de rust niet meer op. Daar kwam ook RKC niet aan toe. De debuterende Deense doelman Stephan Andersen had weinig te doen.

Onder aanvoering van aanvoerder Evander Sno kwam RKC in de tweede helft kwam uit zijn schulp. Schet schoot uit een lastige hoek hard op de goal. De bal werd onderweg van richting veranderd door Schenk die daarmee zijn doelman passeerde. De ongelukkige Schenk leek in de 90e minuut matchwinnaar te worden doordat hij de bal uit een afgeslagen corner van dichtbij hard in de RKC goal knalde. Toch was het laatste woord aan de Waalwijkers. Terwijl Eagles trainer Booij nog maar net zijn vreugdedans had gestaakt, was het - nog geen minuut later -Romeo Castelen die in een keer diagonaal hard uithaalde. De bal zoefde hard en over de keeper en onder de lat: 2-2. RKC behaalde zo op de valreep nog een punt. "It ain't over till the fat lady sings" sprak de NOS commentator. Foeke Booy kon er - als een boer met kiespijn - om lachten.