maandag 3 februari 2014

PSV lijdt pijnlijke nederlaag tegen RKC

PSV heeft zondag tegen RKC Waalwijk weer een nederlaag geleden . De Eindhovenaren verloren in Waalwijk met 2-0.

Evander Sno tekende vijftien minuten na rust en in de blessuretijd van de tweede helft voor beide treffers.
RKC verlaat door deze overwinning de laatste plaats en neemt de veertiende plaats over van SC Cambuur.
In de eerste helft hadden beide ploegen kansen op de 1-0. Damiano Schet was binnen tien minuten dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet rolde net langs de paal.
PSV was via Memphis Depay gevaarlijk, maar RKC-doelman Jan Seda en de lat voorkwamen een voorsprong voor de bezoekers.

Sno

Het was Evander Sno die na rust uitgroeide tot man van de wedstrijd en de wedstrijd open brak. Met een kapbeweging in het strafschopgebied zette hij Stijn Schaars op het verkeerde been, waarna de middenvelder de bal achter Jeroen Zoet kon schuiven: 1-0.
PSV had nog een ruim half uur om de wedstrijd om te draaien. De Eindhovenaren kregen daar ook gelegenheid voor, maar het ontbrak ze aan koelbloedigheid en vertrouwen.
Tot overmaat van ramp counterde RKC zelfs nog naar 2-0. Weer was het Sno was wederom de doelpunten maker. PSV is veroordeeld tot een plek in de middenmoot. De Eindhovenaren evenaren met 29 punten uit 21 wedstrijden hun slechtste seizoen ooit. In 1971-1972 behaalde PSV eenzelfde hoeveelheid puntentotaal uit evenzoveel speeldagen.