zaterdag 18 januari 2014

Twente mede koploper na zege op Heracles

FC Twente is de winterstop goed doorgekomen en won de derby tegen Heracles Almelo: 3-1. Door de zege komt de ploeg van trainer Michel Jansen op gelijke hoogte met de koplopers (Ajax en Vitesse) die nog wel een duel tegoed hebben.

Na kleine kansjes voor Bryan Linssen (Heracles) en Luc Castaignos (Twente) zorgde Quincy Promes (foto) voor de openingstreffer. Met een schaar draaide ging Promes langs de AustraliĆ«r Jason Davidson om vervolgens doeltreffend uit te halen. Voor Promes is het al zijn negende competitiedoelpunt.
Nog voor rust was Promes dicht bij een tweede treffer, maar doelman Remko Pasveer bokste de bal uit zijn doel. Namens Heracles was Mark Uth gevaarlijk.

Na rust besliste Twente de derby van het oosten in een tijdbestek van drie minuten. Luc Castaignos maakte in tweede instantie zijn elfde competitiedoelpunt . Twee minuten na de 2-0 werd Jeroen Veldmate met een rode kaart van het veld gestuurd. Hij trok de doorgebroken Youness Mokhtar naar de grond.

Met tien man kon Heracles lang geen vuist maken. Dusan Tadic teisterde vervolgens de kruising met een schot uit een vrije trap. Verrassend genoeg kwam heracles terug in de wedstrijd. Een fraaie solo van Uth, vanaf de middenlijn werd fraai afgerond met een goal in de kruising. Met zijn zevende (!) benutte strafschop maakte Tadic in de slotfase aan alle spanning een einde. Hij ramde de bal in de bovenhoek. Heracles blijft zodoende dertiende in de Eredivisie en Twente derde.