zaterdag 24 augustus 2013

PSV nog te speels voor volwassen Heracles

Heracles trainer Jan de Jonge heeft het anti-gif tegen PSV gevonden. Als je namen als Maher, Bruma, Locadia, Toivonen, Schaars, Willems en Wijnaldum tegenover die van Te Wierik, Rienstra, Tannane, Schenkeveld en Rosheuvel zet denk je snel aan een reus tegen klein Duimpje. eerder deze week werd AC Milan nog op 1-1 gehouden. Waar de Eindhovenaren in de voorbereiding en de Champions League voorronde opvielen door speels, fris en energiek spel, was er nu lang geen doorkomen aan tegen de georganiseerd spelende Heracles. De Zwart-Witten ontregelden de jonge ploeg van Philip Cocu met eenvoudig gemak: teamgeest tegen individuele stylisten en pingeldozen.

Nadat de Almeloƫrs de eerste twee wedstrijden waren weggespeeld en met moeite goals konden maken, dachten veel insiders aan een walk-over voor PSV, dat voor het eerst in 32 jaar met 11 Nederlanders in de basis startte.
Voormalig Heracles coach Gert-Jan Verbeek voorspeelde echte een moeilijke avond voor de Brabanders.

Na een snelle goal van uitblinker Lerin Duarte hield de ploeg van Jan de Jonge goed stand. Ploeggenoot Quansah was een grote sta in de weg en kon veel aanvallen ontregelen. Nadat aanvoerder Wijnaldum werd gewisseld na een blessure voor verloren zoon Ji Sung Park konden de Eindhovenaren terugkomen in de wedstrijd. Niet met een mooie aanval, maar met een frommel goal ingeleid door de Koreaan zelf. Stijn Schaars was het tussenstation waarna Park vier minuten voor tijd de bal al vallend in de goal prikte. Meer dan de gelijkmaker konden de PSV-er niet meer uitrichten en zou ook onverdiend zijn geweest. In dit soort wedstrijden moeten de jonge spelers nog groeien.

"Met een 1-1 mogen we blij zijn" sprak Stijn Schaars na afloop tegenover Sport 1. "We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen tegen een fanatiek Heracles en op het kunstgras. We liepen na die treffer meteen achter de feiten aan en kwamen pas na een half uur pas in ons spel".

Met het gelijke spel was man of the match Lerin Duarte wel tevreden al had hij zelfs op meer gehoopt. Hopelijk voor Heracles blijft hij bij zijn club, waar veel doelpuntenmakers vertrokken.  Hij verklaarde "niet met een transfer bezig te zijn, maar dat er wel wat speelt: Ajax en interesse uit het buitenland"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten