zondag 25 augustus 2013

PEC Zwolle verrassende koploper

Jansje huilt, Jansje lacht. Ron Jans weet maar al te goed dat er niets grilliger is dan het voetbal trainerschap. Bij Standard Luik haalde hij de kerst niet, terwijl de geboren Zwollenaar nu bij PEC Zwolle aan een fantastische competitiestart bezig is. Niet eerder wonnen de Zwollenaren de eerste drie wedstrijden op rij in de eredivisie. Ook de vierde wedstrijd werd een prooi voor de ploeg van Jans. Het gepromoveerde en va banque spelende Cambuur Leeuwarden werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Dat de eerste goal tot stand kwam na een handsbal van invaller en topscorer Guyon Fernandez, daar maalde niemand uit het Zwolse kamp om. De tweede goal kwam -ook in de tweede helft- door een omstreden benutte strafschop van Achenteh. "Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan" en "Wij gaan Europa in", zongen de fans van de Zwollenaren ondertussen.Een stralende trainer Jans prees Cambuur, dat goed weerstand bood. De Friezen uit Leeuwarden zullen het nog  lastig krijgen in de eredivisie omdat er weinig scorend vermogen in de ploeg zit.

Dat PEC Zwolle bovenaan staat is niet louter toevallig. in het VI- spelersklassement zijn de beste twee spelers (Mokotjo en Lachman) van PEC afkomstig en staan 10 spelers in de top 35.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten